Tips för dig som vill resa till London

Är du sugen på att resa till London och vill ha lite bra tips? I så fall ska du passa på att läsa den artikel där jag sammanställer mina bästa tips.

Planera din resa

Det är viktigt att planera sin resa för att få ut det mesta av den. Detta är något som kan vara väldigt svårt men för just London är det väldigt viktigt.

 

Mitt tips är att på förhand ta reda på vilka platser du vill besöka, vad du vill göra där och hur lång tid det kommer ta. Lägg även till en notis om du föredrar att besöka något under en viss tid. London Eye erbjuder t.ex. fantastiskt fin utsikt men att ta ett varv mitt på dagen eller på kvällen skiljer sig. Detta kanske även räknas som något man vill kunna lägga spontant en dag när det är bra väder.

 

Försöka markera ut på en karta de olika platserna ni vill besöka under resan. Det kommer göra det mycket enklare och underskatta inte avstånden i London. Det blir snabbt flera kilometers avstånd och då är det rekommenderat att använda sig av tunnelbanan.

 

Ta reda på var tunnelbanelinjerna går för det kommer ganska snabbt berätta var det är bäst att skaffa ett hotell. Londons tunnelbana är väldigt smidig att ta men den är t.ex. inte helt öppen nattetid av naturliga skäl. Vill man gå ut och festa blir det andra transportmedel då. Det kan även vara smart att slippa behöva byta tunnelbana flera gånger för att ta sig någonstans. Så att bo längs med central-linjen eller circle-linjen kommer göra mycket enklare och att slippa byten gör att man inte bara sparar tid utan minskar risken att hamna fel.

 

Det är mycket lättare att pussla ihop resan om man vet vilka platser man vill besöka, när man vill besöka dem och hur man tar sig dit. Att försöka lista ut det på plats i en stad som London är att kasta bort värdefull semestertid.

Hitta ett bra boende / hotell

Det finns ofantligt många hotell i London att välja mellan men att vara ute i god tid gör det mycket lättare att hitta något som passar en själv. De flesta som reser värdesätter ändå priset per hotellrum på ett eller annat vis och de hotell som erbjuder bäst läge/komfort/faciliteter per krona kommer bli fullbokade först. Det gäller oavsett om man vill bo på ett billigt 2-stjärnigt vandrarhem eller lyxigare hotell.

 

Att vara ute i god tid är extra viktigt om du vill resa dit under sommaren när reser till London klassas som högsäsong. Vår och höst är det lite lättare men även då är där ändå många som reser dit på weekends. Givetvis kan du resa spontant om du vill men det är inte dumt att känna till.

 

Avstånden i London är gigantiskt stora personligen tycker jag det är okej att gå upp till 3 km för att nå en turistattraktion eller plats. I stadsmiljö är detta en promenad som lätt blir 40 minuter och då känns det ändå som man gått i en rask takt. Men eftersom det lätt kan bli avstånd på mer än det dubbla bara i centrala London så har det för mig varit viktigt att hotellet ligger bra till för att ta sig till en tunnelbana där gärna flera olika linjer passerar. Och om inte så i alla fall den viktigaste om man bor centralt vilket är circle-linjen.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0