Hiltons hotell i London - några av mina favoriter

London som stad är en av mina favoritresmål och jag reser hit relativt ofta faktiskt.

 

Egentligen började mitt resande till London ganska tidigt när jag var student och sparade ihop till en weekend. Sedan dess har jag återkommit flera gånger och den längsta resan var i 18 dagar där. Totalt sätt har jag varit där sex gånger så det är inte riktigt varje år sedan första gången.

 

Vid min andra resa snubblade jag över ett av Hiltons hotell vid namn DoubleTree by Hotel Hilton London - Hyde Park. Ett hotell som verkligen föll mig i smaken! Det ligger precis intill Hyde Park eller egentligen intill Kensington Gardens i parkens nordvästra hörn.

 

Nackdelen med det är väl att det finns betydligt bättre och mer centralt belägna hotell. Och med det menar jag att det finns hotell som ligger bättre till för typiska turister. Kensington Gardens som hänger ihop och bildar en stor park med Hyde Park är absolut centralt men du har en bit ett gå till många turistattraktioner som ligger öster om parken.

 

Men hur som helst är hotellet väldigt charmigt och bra läge om du vill utforska den västra delen av London centrala delar och områden där kanske Notting Hill, Paddington och Bayswater utmärker sig mest.

 

Hilton har ganska många hotell i London och det finns flera olika hotell i DoubleTree-serien som kan vara värda att titta på. De håller en ganska hög och jämn klass och jag skulle väl definiera det som snäppet under var lyxigt börjar ta vid. Så det är riktigt bra hotell. Men ett annat Hilton-hotell som verkligen fallit mig i smaken är Hotell Hilton vid Park Lane som däremot räknas som lyxigt.

 

På detta hotell har jag endast bott i tre nätter och ligger lite lustigt på andra sidan Hyde Park och alltså på den östra sidan. Hotellet har perfekt läge för att till fots bege sig ut på en shoppingrunda på Oxford Street, besöka något av alla de shoppingcenter som ligger inom gångavstånd och inte tala om alla fina restauranger och nattklubbar för kvällens nöje.

 

Jag tycker läget nästan är oslagbart eftersom du också har hela Hyde Park framför dina fötter. Skulle du resa hit med din respektive kan en mysig och romantisk picknick i parken fungera lika bra som vilket annan restaurang.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0