Bra sätt att hitta billiga hotell

Att hitta billiga hotell för sin resa är inte alltid lätt och jag har tyvärr alldeles för många erfarenheter av att betala för mycket för boende när man reser.

 

En av de största anledningarna till att jag betalt för mycket pengar för hotell när jag rest är att jag varit ute för sent. Detta gäller speciellt när man reser under högsäsong (vilket de flesta gör) och hotellen börjar ta slut.

 

När jag reste till Phuket i Thailand som min första anhalt så var jag sent ute med hotellbokningen och insåg att närmare 50% av hotellen var fullbokade för den veckan jag skulle vara där. De hotellen som bokas först är dessutom de som andra tycker är mest prisvärda och bra så detta visar verkligen att vara ute i god tid är viktigt.

 

Men det gäller inte att vara för tidig på det heller. Detta misstaget har jag också gjort där jag trodde jag hittade ett prisvärt hotell för att sedan se att de hade sänkt priset med 30% per natt för att locka till sig fler bokningar.

 

Mitt tips är därför att vara ute i lagom tid. Luddigt eller hur? För en sommarsemester vill du börja titta på hotellen efter nyår och hålla kolla på kampanjer och priser. Hotellen brukar gå in i en period där de känner att de måste börja fylla rummen och det är precis då du ska slå till! Det är då du kan hamna på femstjärniga hotell för samma pris som någon betalt för ett tråkigt trestjärnigt.

 

Detta är egentligen mitt tips oavsett var du ska åka. Ska du göra någon längre resa med backpacking så kanske det är svårt men och andra sidan så kan man få rätt bra priser för hotellrum när man är på plats förutsatt att hotellen har rum kvar.

 

Några sidor jag rekommenderar att ta en titt på för att hålla nere hotellkostnaderna är dessa två:

Avslutningsvis skulle jag nog också vilja säga att om ni inte riktigt bestämt var ni ska resa utan mest känner att ni vill "komma iväg" så har ni de absolut bästa förutsättningarna för att komma billigt undan. För vissa är faktiskt denna metoden väldigt populära.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0