Vad som gör hotell intressanta för mig

Att välja hotell är inte enkelt om man inte vet vad det är man absolut måste ha och vad man gärna skulle vilja önska på hotellet.

 

För mig rör det sig alltid om två listor och kravlistan innehåller de grundläggande kraven med egen toalett, dubbelsäng och kanske krav på standard.

 

Önskemålen lägger sedan till pool och andra faciliteter som jag vill tänkas ha när jag reser. Detta inkluderar ibland även gym, restaurang, spa etc. beroende på var det är jag reser och vad jag vill få ut av boendet.

 

När jag specificerat vad det är jag vill ha är det mycket lättare att söka, sortera hotellen efter pris och få en uppfattning om var prisnivån för mina krav börjar under den tid på året jag tänkt resa.

 

Här avgör jag sedan om det är rimliga priser eller för dyrt. Är det för dyrt sänker jag mina krav och börjar plocka bort från önskelistan tills det matchar mina förväntningar av priset och den budget jag har satt för hotellkostnaderna.

 

Om priset är bra och jag känner att där finns flera hotell som matchar min budget så brukar jag ta upp kartan för att jämföra var de olika hotellen ligger. Hur ser läget ut runt omkring, ligger det mitt i ett festcentrum och vill jag det? Allt beror ju på vad man vill få ut av sin resa. En typisk sol&bad semester till medelhavet så är det trevligt att ligga nära stranden med ett kort och behagligt gångavstånd till butiker och restauranger för att dra ett enkelt exempel.

 

Så brukar jag gå till väga för att hitta det jag söker. När man väl vet vad man vill ha så är det lättare att börja jaga pris. Annars är risken stor att man kompromissar på något man vill ha för att få ner priset och kanske är det helt enkelt inte värt det.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0